Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι, εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου.

Θα ήταν αντιφατικό, όπως είπε με βάση τη χθεσινή απόφαση, να προτείνει ελαφρυντικά όταν από τη μία πλευρά κρίνονται ένοχοι για πράξεις ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρας ανθρωποκτονίας και για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε «Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών».

Ωστόσο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό για 3 πρώην βουλευτές (Δ. Κουκούτσης, Χρ. Αλεξοπουλος, Στ. Μπούκουρας) οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπισή τους, επικαλούμενη το άρθρο 187 του παλαιότερο ΠΚ παράγραφος 6.

Αυτή την ώρα δευτερολογούν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση υποβάλλουν την αναγνώριση του σχετικού ελαφρυντικού.