Επεισόδιο με αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και περιγράφοντας το περιστατικό ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «κάποια στιγμή άρχισαν επεισόδια μετά την χαρμόσυνη απόφαση του δικαστηρίου για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ήμασταν εκεί με το ΜέΡΑ25 μπροστά από το Εφετείο στη διασταύρωση Αλεξάνδρας με Λουκάρεως. Έπεσαν δακρυγόνα, κάποια προβοκάτσια έγινε από τους γνωστούς αγνώστους. Δεν θα είδα. Ένιωσα τα δακρυγόνα, ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Είχαμε πρόβλημα αναπνοής και εγώ με τη σύζυγό μου. Υπήρχαν και ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα.
Είναι τα γνωστά αυτά που συμβαίνουν. Ανεβήκαμε το δρομάκι της Λουκάρεως, έφευγε πολύς κόσμος. Κάποιοι έκαναν εμετό, κάποιοι είχαν δύσπνοια, κάποιοι έτρεχαν. Εκεί είδα μια διμοιρία των ΜΑΤ, δίπλα μου, που ήταν ακριβώς δίπλα μου και έριχναν δακρυγόνα στους ανθρώπους που έτρεχαν να φύγουν, στις πλάτες τους, χωρίς αιτιολόγηση. Δεν ήταν σε άμυνα οι αστυνομικοί.
Πολύ ήρεμα, όσο μπορούσα να αναπνεύσω, πλησίασα τον πρώτο άνδρα των ΜΑΤ και του είπα ήρεμα να μην ρίχνουν άλλο στον κόσμο δακρυγόνα, θέλει απλά να φύγει ο κόσμος και με έβρισε με λόγια που δεν θα σας πω. Βγάζω την ταυτότητα μου εκείνη τη στιγμή και του λέω είμαι βουλευτής και μου απάντησε «ακόμα ένας λόγος να σε γ%#$@#ω βρε α$#$@ι».
Μίλησα μόλις και με τον κ. Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό».
Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε και το σχετικό περιστατικό με ανάρτησή του στο Twiiter.

Μέσω Twitter απάντησε ο υπουργός δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.