Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη. Κατά τη συνάντηση, συζητηθήκαν μια σειρά θεμάτων που άπτονται του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος σε σχέση με την πόλη του Πειραιά, καθώς και η συνέχιση του προγράμματος «ESTIA ΙΙ» που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Κωνσταντίνος Κωστάκος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Πρόεδρος του Συμβουλίου  Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου  Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο του Πειραιά.  Συζητήσαμε το μεταναστευτικό θέμα και πώς επηρεάζει το λιμάνι του Πειραιά και την πόλη. Στόχος της Κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, αποτέλεσε ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Ο Πειραιάς, πράγματι, σηκώνει ένα βάρος με το πρόγραμμα «ESTIA II». Συζητήσαμε θέματα για την πορεία του προγράμματος το 2021 και πώς μπορούμε και εμείς ως Υπουργείο να στηρίξουμε την πόλη του Πειραιά, για να αντιμετωπίσει τις όποιες επιπτώσεις έχει μέχρι στιγμής».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Υποδέχτηκα  με  χαρά τον Υπουργό κ. Μηταράκη. Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι ζητήματα που αφορούν και την πόλη μας. Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στον Δήμο μας.

Με τον Υπουργό αναφερθήκαμε στη συνέχιση του  προγράμματος  «ESTIA II» που υλοποιούμε στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ενημερωθήκαμε επίσης για την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, που είναι ένα δύσκολο θέμα για τη χώρα μας.

Η  συνάντηση μας ήταν παραγωγική  και θα ακολουθήσουν κι άλλες, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην πόλη του Πειραιά. Όλοι πρέπει να σηκώνουμε  ένα μικρό «βάρος» από αυτό το κομμάτι, ο Πειραιάς το κάνει όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση».