Ανησυχία, φόβος και ανασφάλεια επικρατεί σε όλους τους κατοίκους στο νομό Πέλλας μετά την είδηση για τα 114 θετικά κρούσματα σε γνωστό κονσερβοποιείο στο Μαυροβούνι Σκύδρας στην Πέλλα.

Από το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ κοροναϊού, καθώς τα 114 κρούσματα προέρχονται από πολλά και διαφορετικά χωριά της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις δυο άνθρωποι ένιωσαν αδιαθεσία, υποβλήθηκαν σε τεστ, βρέθηκαν θετικοί και τότε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του εργοστασίου προχωρήσαν στη διενέργεια τεστ.

Λουκέτο για δέκα ημέρες μπήκε σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στην περιοχή Μαυροβούνι στην Σκύδρα Πέλλας μετά τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορoναϊού στους εργαζόμενους.

Όλα ξεκίνησαν από μία εργαζόμενη που αν και παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά της. Υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό πριν από λίγα 24ωρα.

Η ίδια φαίνεται πως κόλλησε συγγενείς της που επίσης εργάζονται στα τμήματα του εργοστασίου κονσερβοποιίας. Η εξάπλωση του ιού ήταν θέμα χρόνου. Συνολικά 114 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί. Όλοι ασυμπτωματικοί.

Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δόθηκε εντολή για 10ήμερη αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου την ώρα που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχωρά σε δειγματοληψία από όλους τους εργαζομένους ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη όλα τα μέτρα είναι στα τραπέζι.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κλείνει εργοστάσιο. Είχε προηγηθεί η κονσερβοποιϊα στα Γιαννιτσά που έκλεισε στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν διαπιστώθηκαν 40 κρούσματα στους εργαζόμενους.