Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία, ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες από το Channel 4 και εξετάζει το φαινόμενο σεξοτουρισμού ηλικιωμένων Βρετανίδων στην Γκάμπια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εδώ και κάποια χρόνια όλο και περισσότερες Βρετανίδες αλλά και άλλες Ευρωπαίες γυναίκες, προχωρημένης ηλικίας επισκέπτονται την Γκάμπια για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις τους με ντόπιους νεαρούς.

Πηγή: dailymail.co.uk

Στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ «Sex on the Beach», ο δημοσιογράφος Σέιγι Ρόουντς ταξίδεψε στην αφρικανική χώρα και μίλησε με βρετανίδες επισκέπτριες και ντόπιους νεαρούς με τους οποίους συνδέονται ευκαιριακά, αφού γνωριστούν σε συγκεκριμένα μπαρ.

Άλλες γυναίκες επιζητούν μόνο το σεξ της μίας νύχτας, ενώ άλλες τελικά δημιουργούν μεγαλύτερης διάρκειας σχέσεις.

Μία από τις κυρίες που μίλησαν στην κάμερα του Channel 4, χαρακτήρισε τη Γκάμπια «παράδεισο» επειδή «μπορείς να πηγαίνεις με διαφορετικό άνδρα κάθε βράδυ».

Ο 32χρονος Άλκα είναι ένας από τους ντόπιους άνδρες που έχει συνάψει πολλές ερωτικές σχέσεις με ηλικιωμένες Ευρωπαίες τουρίστριες, χωρίς όμως αυτό να τον ικανοποιεί.  Έτσι, ο Άλκα είναι πλέον παντρεμένος με την 68χρονη Φρανσουάζ από το Βέλγιο η οποία του έχει δωρίσει μεγάλα χρηματικά ποσά παρά το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν της το ζήτησε ποτέ.

Πηγή: dailymail.co.uk

Οι αντιδράσεις

Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο βρετανικό κοινό. Πολλοί ήταν αυτοί επέκριναν της σεξοτουρίστριες κατηγορώντας τις  ότι εκμεταλλεύονται την δεινή οικονομική κατάσταση των ντόπιων με το δέλεαρ μιας βίζας που θα τους επιτρέψει να ζήσουν στην Μεγάλη Βρετανία.

«Τόσο άβολο να βλέπεις το Το Sex on the Beach. Καθόλου διαφορετικό από άλλα ντοκιμαντέρ που είδα για τον σεξοτουρισμό στην Ταϊλάνδη – όπου δυτικοί άνδρες πάνε για να βρουν ταϊλανδές νύφες» ανέφερε στο Twitter ένας θεατής, ενώ μια γυναίκα έγραψε: «Είναι ένα αμφίδρομο είδος σχέσης αμοιβαίου κέρδους ‘ξύσε μου την πλάτη και θα σου ξύσω τη δική σου’».

Πηγή: dailymail.co.uk

Μια άλλη τηλεθεάτρια  σχολίασε «Αυτό το Sex on the Beach είναι πολύ ενοχλητικό – λευκές ηλικιωμένες γυναίκες να θηρεύουν φτωχούς άνδρες της Γκάμπια για σεξ. Πόσο άσχημο είναι αυτό;»

Ο δημοσιογράφος Σέιγι Ρόουντς πάντως σημειώνει πως δεν θα πρέπει να είμαστε απόλυτοι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους:  «Αν αφιερώσεις χρόνο για να τους γνωρίσεις  συνειδητοποιείς ότι τίποτε δεν είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Από τη γυναίκα που αρραβωνιάστηκε έναν άνδρα μετά από μόλις 3 μήνες ως τον 34χρονο που δηλώνει περήφανος για την 86χρονη μνηστή του… Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν αγαπη, σεξ, χρήματα ή δύναμη. Μόνο αν δεις τη ζωή τους χωρίς να κρίνεις μπορείς να αποκτήσεις μια εικόνα».