Με τον Μποχωρίδη να κάνει μεγάλο ματς στον οργανωτικό τομέα, τον Παπαπέτρου να πετυχαίνει 16 πόντους και να μιλάει στα κρίσιμα σημεία, τον Μήτογλου να… εκτελεί και τον Φόστερ καθοριστικό στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μεγάλη νίκη στην Euroleague. Οι πράσινοι, παρά τις απουσίες των Σαντ Ρος, Ουάιτ και Τζάκσον, αλλά με καρδιά χιλίων λεόντων, έκαναν καταπληκτικό ματς σε άμυνα κι επίθεση, είχαν συγκέντρωση και απαντήσεις απέναντι στη Χίμκι, έμειναν ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα και πήραν μεγάλη νίκη με 78-76 στη Μόσχα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά στο ματς και κατάφερε να έχει τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 13 πόντους. Μετά το αρχικό 5-5, οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις σε άμυνα και επίθεση και με επιμέρους 10-2 προηγήθηκαν με 8 (15-7) στο 6’.

Οι παίκτες του Βόβορα, με τον Μποχωρίδη να κάνει καταπληκτική εμφάνιση στη θέση του «άσου» διατήρησαν και αύξησαν τη διαφορά τους, φτάνοντας τη στο +11 με τρίποντο του Μήτρογλου, ενώ έφτασαν και στο +13 (11-24). Η Χίμκι βρήκε απαντήσεις κυρίως από τον Μπούκερ, ο οποίος πέτυχε 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει τα πρώτα δέκα λεπτά στο συν εφτά (17-24), αφού η Χίμκι έτρεξε σερί 6-0.

Το σερί των Ρώσων έφτασε στο 9-0 (20-24), με τον Μπεντίλ να το σταματά από τη γραμμή των βολών και τον Μποχωρίδη να γράφει το 20-29 στο 12’. Το «πλήγμα» για την Χίμκι άκουσε στο όνομα του Μπούκερ, που έξι λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου έκανε το τρίτο του φάουλ. Οι δύο ομάδες έμειναν περίπου 4 λεπτά χωρίς πόντο, με τον Γερέμπκο να μειώνει από τη γραμμή των βολών με 22-29.

Η Χίμκι εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της περιφέρειας του Παναθηναϊκού και μείωσε στους τρεις (30-33) στα 4 λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ενώ λίγο αργότερα με τρίποντο του Γερέμπκο ισοφάρισε σε 33-33, ενώ με τον Μπέρτανς να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ προηγήθηκε με 36-35. Με τον Καλαϊτζάκη να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι της καριέρας του στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου προβάδισμα με 39-38, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει με το υπέρ του 41-39 στα αποδυτήρια με καλάθι του Παπαπέτρου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρίποντο του Μήτογλου, ο Γερέμπκο με τέσσερις σερί πόντους μείωσε στον πόντο (43-44), αλλά ένα τρίποντο του Νέντοβιτς και μια βολή του Μήτογλου έφεραν τον Παναθηναϊκό και πάλι στο +5 (43-48). Ο Μποχωρίδης συνέχισε να οργανώνει αριστοτεχνικά και ο Μήτογλου να εκτελεί και να φτάνει τα 3/4 τρίποντα για το 46-51.

Οι Ρώσοι απάντησαν και με 5-0 σερί ισοφάρισαν σε 51-51 στα 5’ πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, ενώ εκμεταλλεύτηκαν ένα… μπλακ άουτ των παικτών του Βόβορα και ξέφυγαν με πέντε (57-52). Ο Μπέντιλ με τέσσερις σερί πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό σε επαφή με το σκορ (59-56) και τον Μποχωρίδη με τρίποντο να διατηρεί τους «πράσινους» στο -3 (62-59) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός  αντέδρασε και τρία λεπτά μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου ισοφάρισε σε 65-65 με καλάθι του Παπαπέτρου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα με 71-70 στα μισά της τέταρτης περιόδου, με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο 3λεπτο στην ισοπαλία (73-73).

Περισσότερα σε λίγο…