Η τουρκική Προεδρία, μέσω του επίσημου λογαριασμού επικοινωνίας της, κοινοποίησε ένα χολιγουντιανό βίντεο, για το πώς οραματίζεται την «Γαλάζια Πατρίδα».

Στο προκλητικό αυτό βίντεο, περιλαμβάνεται ένα… πλούσιο μείγμα τουρκικής προπαγάνδας: σουλτάνοι, πειρατές, όπλα και εθνικά εμβατήρια.

Στην αρχή, δύο μικρά παιδιά διαβάζουν στο σαλόνι, η πόρτα χτυπάει και στο κατώφλι εμφανίζονται Τούρκοι αξιωματούχοι με μία σημαία. Ο πατέρας των παιδιών έχει πέσει στο πεδίο της μάχης.

Το νεαρό αγόρι, περήφανο για τον νεκρό πατέρα του, κρεμάει την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Από πίσω, ακούγεται η φωνή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαγγέλλει το εμβατήριο της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τον σύγχρονο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και ξαφνικά… μεταφερόμαστε στο παρελθόν σε μια μάχη των Τούρκων με τους πειρατές στη Μεσόγειο. Όλως τυχαίως, βέβαια, το πλοίο των πειρατών έχει τον χριστιανικό σταυρό στα πανιά του…

Τα εφέ σίγουρα είναι εντυπωσιακά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον γραφικό και κακόγουστο.

Δείτε το βίντεο:

«Οι άπιστοι έγιναν ένα έθνος κι έστησαν συμμαχία.

Οι στρατοί του Ισλάμ προσέφυγαν στο δημιουργό.

Το λιοντάρι της Μεσογείου (Χαϊρεντίν Πασά) έβγαλε το σπαθί Ζουλφικάρ.

Ο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά με τον στόλο του Ισλάμ χτυπά κατά κύματα τη συμμαχία των σταυροφόρων.

Εγώ άκου κόσμε, είμαι παιδί μάρτυρα.

Μην ξεχνάς πως είμαι τέκνο της πατρίδας με την ημισέληνο.

Που από το αίμα των προγόνων μου ρέει στις φλέβες μου.

Δίνουμε την ζωή μας και παίρνουμε ζωές για την Γαλάζια Πατρίδα».

Στο τέλος, μάλιστα, ακούγεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαγγέλλει δύο στίχους από το ποίημα «Σημαία».

«Εσύ που ανεμίζεις τεντωμένη στους ανέμους Περιστέρι της ειρήνης αετέ του πολέμου Λουλούδι μου που ανθίζεις στα ορεινά Γεννήθηκα κάτω από σένα Θα πεθάνω κάτω από σένα Εσύ που είσαι η ιστορία μου η τιμή μου η πίεσή μου , τα πάντα μου ! Όποιο μέρος στη γη σου αρέσει ! Όπου θες να στηθείς Πες το μου να σε στήσω εκεί», απαγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος.