Με ένα βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι τεχνικές των τουρκικών σήριαλ προβάλλεται το μεγαλείο των Οθωμανών και οι σύγχρονοι συνεχιστές του ακόμα και με αποβάσεις σε νησιά.

Ο Ερντογάν μίλησε ξανά για την «Γαλάζια Πατρίδα» και προετοιμασία για πόλεμο χάριν της διατήρησης της ειρήνης. Ο σουλτάνος προκαλεί ξανά λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα.

«Τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο μάς δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες. Κρατάμε τη συμβουλή των προγόνων μας ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο… συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία συνεχίζοντας την παρελκυστική της τακτική προχώρησε στην έκδοση NAVTEX για άσκηση στις 29 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου με μέρος της περιοχής που δέσμευσε η Άγκυρα να εμπίπτει μέσα σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας.

Στο θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που τέθηκε για μια ακόμη φορά από την Τουρκία αλλά και σε μια επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν που τέθηκε αρχικά μέσω του τουρκικού Τύπου, απάντησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ποτέ δεν πρόκειται να τεθεί σε ένα τραπέζι συζητήσεων με καμία ελληνική κυβέρνηση αυτό το ζήτημα. Το έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός ότι για να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δύο χρειάζονται δύο προϋποθέσεις. Εμπιστοσύνη και μια καλή προετοιμασία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η πραγματοποίηση μιας δεύτερης επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο αποτελεί σαφέστατη ένδειξη των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA