Εκρηκτική είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη. Μέσα σε μια ημέρα διαπιστώθηκαν στη Γαλλία 16.096 νέα κρούσματα, στην Ισπανία 10.653, στη Βρετανία 6.634 και 1.786 στην Ιταλία. Παρόλα αυτά η επιβολή νέων μέτρων πυροδοτεί αντιδράσεις. Στη Γαλλία οι επιχειρηματίες της εστίασης βγήκαν στους δρόμους, να θυμίσουμε ότι εκεί τα καταστήματα κλείνουν στις 10 το βράδυ, ενώ στην Ισπανία πολίτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Με τα κλειδιά των καταστημάτων τους στα χέρια, ιδιοκτήτες μπαρ στο Παρίσι καταγγέλλουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Τα πετούν συμβολικά στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των μπαρ στις δέκα το βράδυ.

Η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 16 χιλιάδες νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Διαμαρτυρίες και στη Μασσαλία όπου όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν από αύριο για δύο εβδομάδες.

Οι δημοτικές Αρχές της Μασσαλίας διαμαρτύρονται γιατί λένε η κυβέρνηση δε ζήτησε τη γνώμη τους πριν επιβάλλει τα μέτρα.

Επεισόδια στη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων στη Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη που δίνει μάχη με το χρόνο για να συγκρατήσει την επέλαση του κοροναϊού, το κλίμα είναι εκρηκτικό.

Πολίτες που διαμαρτύρονται για τα τοπικά lockdown καθώς και τις ελλείψεις στην υγεία και την παιδεία, συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν έξω από το κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Λιγότερη αστυνομία, περισσότερη υγεία»

Oικονομική στήριξη ζητούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Τέχνης και της νυχτερινής διασκέδασης που πέρασαν τη νύχτα κλεισμένοι σε κλαμπ της Μαδρίτης. «Βλέπουμε το μέλλον μαύρο αν δεν προσφέρουν βοήθεια στους επιχειρηματίες και δεν λάβουν μέτρα για να αρχίσουμε να δουλεύουμε»

Η Ισπανία έσπασε χθες το φράγμα των 700 χιλιάδων κρουσμάτων.

Υποχρεωτική μάσκα στην Νάπολη

Υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, είναι από σήμερα η μάσκα στη Νάπολη και σε όλη την περιφέρεια της Καμπανίας, όπου καταγράφηκαν την Τετάρτη σχεδόν 250 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για ολόκληρη την Ιταλία . Το μέτρο θα ισχύσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των έξι ετών, οι πολίτες με προβλήματα υγείας καθώς και όσοι αθλούνται μόνοι τους. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους σε ολόκληρη την Ιταλία. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες φθάνουν μέχρι και τα 1000 ευρώ.