Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πανδημίας, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις πολύ μεγάλες της ευθύνες τα ρίχνει όλα στις πλάτες των πολιτών. Αυτό είναι εξοργιστικό. Προσπάθησε να κρύψει τα λάθη της κάτω από το χαλί» τόνισε η κ. Γεννηματά η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Το πρώτο λάθος της ήταν ότι έστειλε ένα μήνυμα χαλαρότητας, ανοίγοντας τη χώρα άνευ όρων και επιτρέποντας σε στελέχη της να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις χωρίς μάσκα, χωρίς μέτρα» είπε και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο λάθος να μην έχει φροντίσει η κυβέρνηση να είναι στις αίθουσες των σχολείων 15 παιδιά, τη στιγμή που υπάρχουν περιορισμοί στις πλατείες. Αυτά είναι αδιανόητα».

Αναφέρθηκε και στον συνωστισμό που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει άμεσα τον στόλο και τους οδηγούς στα λεωφορεία. Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους υγειονομική βόμβα, αλλά και για τα γηροκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, ζητώντας να γίνονται συχνά τεστ. «Αφήνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει» κατέληξε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας: «Ελπίζω να μην έχουν εκλογές στο μυαλό τους για το φθινόπωρο».

Για τα εθνική ζητήματα τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται τη “μυστική διπλωματία” και ζήτησε να χαράξει η κυβέρνηση ξεκάθαρη γραμμή ότι η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται χωρίς το “περίστροφο” της Τουρκίας στο τραπέζι. “Ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματά μου” πρόσθεσε.

Τέλος, για όσα αντίκρισε στην Καρδίτσα, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία “Ιανός”, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να επανέλθει σε φυσιολογικό ρυθμό η περιοχή. Ζήτησε δε τα μέτρα της κυβέρνησης να μην πέσουν στη γραφειοκρατία.