Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ’ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τις πρώτες τοποθετήσεις τους, τονίστηκε το ενιαίο μέτωπο Ελλάδας -Κύπρου ενώ έγινε αναφορά στη χρονική συγκυρία της επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής της κας Σακελλαροπούλου. Καλωσορίζοντας την ελληνίδα Πρόεδρο, ο κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού προς την κα Σακελλαροπούλου ενώ παράλληλα τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω κρίσης, όπως μεταδίδει το sigmalive. Μιας κρίσης όπως τόνισε που η Τουρκία προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα, με τις έκνομες ενέργειές της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Από την πλευρά της η Ελληνίδα Πρόεδρος τόνισε τη σημασία της επίσκεψής της εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για τις δυο χώρες. Δυο χώρες που όπως είπε λειτουργούν υπό ένα μέτωπο. «Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά η κα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη, νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου, όπου – σύμφωνα με το ΑΠΕ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής της, παρουσία του ΠτΔ Ν. Αναστασιάδη, του υπουργού Άμυνας Κύπρου Χ. Πετρίδη, του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Κ. Κενεβέζου και πολυμελών αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας.

Μετά την απόδοση τιμών, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.