Αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπερφερειαρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και του πρώην υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη σημειώθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους τομεάρχες Χρήστο Σπίρτζη, Νίκο Παππά και Νίκο Ζαχαριάδη επισκέφτηκαν την πόλη της Λαμίας για να αξιολογήσουν τις καταστροφές της κακοκαιρίας και να συζητήσουν για το μέγεθος των ζημιών, ζητώντας πλήρη ενημέρωση από τους τοπικούς παράγοντες. Μαζί τους και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, καθώς και ο πρώην βουλευτής Αποστόλης Καραναστάσης.

Η αντιπαράθεση περιστράφηκε γύρω από τις ευθύνες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα και κατά πόσο είχε θωρακιστεί επαρκώς η ευρύτερη περιοχή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Δυστυχώς, πρόκειται για μια καταστροφή για την οποία υπήρχαν ισχυρά σήματα από την πρόγνωση του καιρού αλλά καμία προετοιμασία δεν είχε γίνει.Οι ευθύνες είναι προφανείς και σε σχέση με τον καθαρισμό των ρεμάτων και σε σχέση με το πως αντιμετωπίστηκε η κατάσταση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων.Δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο. Οι πολίτες δεν θα αντέξουν να βλέπουν απλώς ωραίες εικόνες στην τηλεόραση. Πρέπει γρήγορα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη ζωή τους και η δυνατότητα μετακίνησής τους.Να μην αφήσουμε αυτή την άσχημη τροπή των γεγονότων να επηρεάσει, συνολικά και για πολύ χρόνο ακόμα, αρνητικά τη ζωή των πολιτών».

Ο Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε: «Είναι προφανής η μη προετοιμασία στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση του Ιανού. Όχι μόνο στην Καρδίτσα που επλήγη πολύ περισσότερο, αλλά και σε περιοχές σαν τον Αλμυρό. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν κοροϊδία και προσβολή προς τους πολίτες και τις περιοχές που έχουν πληγεί. Είναι μέτρα που είναι θεσμοθετημένα εδώ και δεκαετίες. Καμία βοήθεια δεν έχει δοθεί επί της ουσίας σε όσους έχουν πληγεί, με εξαίρεση το πρώτο έκτακτο βοήθημα. Καμία γραφειοκρατική διαδικασία δεν αντιμετωπίζεται και βέβαια οι ζημιές που έχουν γίνει σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των δήμων. Ούτε στις βασικές υποδομές ούτε στην αγροτική οδοποιία, ούτε στην διαμόρφωση των πρανών των ποταμών, ενώ κινδυνεύουν και άλλες εγκαταστάσεις όπως σχολεία, κτίρια κατοικιών, αθλητικές υποδομές και πολλά άλλα.

»Η πρόταση που έχουμε να κάνουμε προς την κυβέρνηση είναι να κατέβει από το ελικόπτερο και να δει τις πραγματικές ζημιές. Γιατί με αυτά που ανακοίνωσε φαίνεται ότι δεν έχει διαμορφώσει ούτε την παραμικρή εικόνα για την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της Θεσσαλίας.»