Τη στιγμή που ο κοροναϊός εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελλάδα και βρισκόμαστε μια ανάσα από την καθολική χρήση μάσκας και πιθανώς νέα τοπικά lockdown, οι συνωμοσιολόγοι βγαίνουν για μια ακόμα φορά στους δρόμους.

Τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη οι αρνητές μάσκας, εμβολίου και άλλων διαφόρων άλλων συνωμοσιολογικών θεωριών συγκεντρώθηκαν σε Σύνταγμα και στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου αντίστοιχα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκε λίγος κόσμος, σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε περισσότερος κόσμος.

Δείτε εικόνες από την Αθήνα

Με εικόνες και ελληνικές σημαίες στη Θεσσαλονίκη

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και με μια εικόνα της Παναγίας, οι αρνητές της μάσκας και του εμβολίου πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να φορούν τα παιδιά τους μάσκες στο σχολείο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία της πόλης και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

«Όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, σε μάσκες και σε τεστ» είναι το σύνθημα σε ένα από τα πανό που αναρτήθηκαν στον χώρο της διαμαρτυρίας.

Μια προσαγωγή

Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες προχώρησαν νωρίτερα στην προσαγωγή ενός ατόμου που κυνήγησε αλλοδαπό που περνούσε από το σημείο.

Οι διαδηλωτές προτίθενται να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης.