Ιούνιος 2010. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλάζει χέρια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τις τύχες του πειραϊκού συλλόγου στο απόγειο της οικονομικής κρίσης, με στόχο να γιγαντώσει τον σύλλογο και να κάνει ξανά περήφανους τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς. Ένα δύσκολο έργο, αφού η ποδοσφαιρική ομάδα την περασμένη σεζόν είχε τερματίσει στην 5η θέση και χρειαζόταν τεράστιες αλλαγές για να επανέλθει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε στα χέρια του το τιμόνι του «ερυθρόλευκου» πλοίου και μέσα από τη σκληρή δουλειά, την ατέρμονη αγάπη του για τον Δαφνοστεφανόμενο έφηβο και τις τεράστιες επενδύσεις που έκανε σε έμψυχο δυναμικό και εγκαταστάσεις, επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Τον έκανε παντοδύναμο. Σάρωσε τα πάντα στην Ελλάδα και τον επανέφερε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εκεί που αξίζει. Εκεί που πρέπει να είναι. Μέσα από τις τεράστιες επενδύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχισε και πάλι να ονειρεύεται. Να νιώθει χαρούμενος, περήφανος. Να ξέρει ότι ο σύλλογος έχει έναν πραγματικό ηγέτη, που αγαπάει τον σύλλογο όσο τίποτα άλλο. Και το δείχνει, δαπανώντας δεκάδες εκατομμύρια, σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους της Ελλάδας.

Την εποχή που άλλοι έριχναν το μπάτζετ και έφερναν παίκτες αμφιβόλου αξίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης γιγάντωνε τον Ολυμπιακό με παικταράδες πολύ υψηλού επιπέδου. Παίκτες που είχαν γράψει τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών έδινε δεκάδες εκατομμύρια για να γίνουν εργασίες σε Ρέντη και Καραϊσκάκη, αλλά και για την Ακαδημία. Επενδύσεις που έφεραν αποτελέσματα, με τον Ολυμπιακό να βγάζει παίκτες, όπως ο Ρέτσος, ο Τσιμίκας κ.α.

Μια χρυσή δεκαετία, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ο εγγυητής των επιτυχιών. Το περασμένο Σάββατο οι Πειραιώτες επικράτησαν της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου με 1-0 και πρόσθεσαν έναν ακόμα τρόπαιο στην τροπαιοθήκη τους. Τον 12ο τίτλο τους στα τελευταία 10 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 8 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα σε 10 χρόνια. Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 12 τρόπαια και το αντίπαλο δέος των Πειραιωτών, ο αιώνιος αντίπαλός τους, ο Παναθηναϊκός έχει 1! Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την κυριαρχία των Ερυθρόλευκων στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μόνο και μόνο οι τίτλοι δείχνουν πόσο έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Χωρίς να υπολογίζονται οι τεράστιες επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη αυτά τα 10 χρόνια και οι… τραγωδίες του Παναθηναϊκού, με τη μία αποτυχία να διαδέχεται την άλλη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως δεν έμεινε μόνο στο ποδόσφαιρο. Με τη δική του στήριξη, τη δική του ηγετική φυσιογνωμία, τη δική του οικονομική συνεισφορά, τα δικά του όνειρα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός «καθάρισε» από τα χρέη και έγινε και πάλι παντοδύναμος. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη έφεραν και πάλι τίτλους και έκαναν και πάλι τους οπαδούς του συλλόγου περήφανους.

Σε 10 χρόνια, που ηγείται του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τα ομαδικά τμήματα του Ερασιτέχνη κατέκτησαν 80 τίτλους! Αν συνυπολογίσει κανείς τους 76 τίτλους που έχει πάρει η ομάδα του Πειραιά στα υπόλοιπα μεγάλα Ολυμπιακά και ατομικά αθλήματα, ο αριθμός φτάνει το εντυπωσιακό 156! Σε 10 χρόνια ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει 156 τρόπαια!

Τίτλοι που έχουν κατακτηθεί όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πέντε ευρωπαϊκά, 14 ευρωπαϊκοί τελικοί και 156 κούπες έχει σε 10 χρόνια ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο. Νούμερα που δείχνουν τις επενδύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και το πόσο πολύ αγαπάει τον Ολυμπιακό. Σε μια από τις δυσκολότερες εποχές. Με την οικονομική κρίση να έχει γονατίσει τους άλλους συλλόγους, ο ηγέτης του Ολυμπιακού συνεχίζει να στηρίζει όλα τα τμήματα του συλλόγου. ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.

Τι έχει κάνει σε αυτό το διάστημα ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού; Ο Παναθηναϊκός έχει 1 τίτλο στο ποδόσφαιρο και 5 τίτλους στον Ερασιτέχνη! Σύνολο 5. Πέντε τίτλοι απέναντι σε 92 (σε ομαδικά σπορ) των Ερυθρόλευκων. Πιο αναλυτικά: 12-1 σε ποδόσφαιρο, 80-4 σε επίπεδο Ερασιτέχνη. Συνολικά 92-5 οι τίτλοι. Σύγκριση που κάνει περήφανους τους φίλους των Πειραιωτών και προκαλεί… στεναχώρια στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Η σύγκριση της δεκαετίας 2011-2020 με την αντίστοιχη 2001-2010 δείχνει την τεράστια συμβολή του ηγέτη των Πειραιωτών στη γιγάντωση του συλλόγου. Όπως προαναφέραμε, ο Ολυμπιακός από το 2011 έως το 2020, σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη, πήρε 92 τίτλους. Την περασμένη δεκαετία (2001-2010) οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατακτήσει 42 τρόπαια. Λιγότερα από τα μισά που πήραν τη «χρυσή δεκαετία» του Βαγγέλη Μαρινάκη. 13 στο ποδόσφαιρο και 29 στον Ερασιτέχνη. Σε αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει 22 τρόπαια. 4 τρόπαια στο ποδόσφαιρο και 18 στον Ερασιτέχνη.

Στο μοναδικό άθλημα που ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι είναι το μπάσκετ. Εκεί όπου τη δεκαετία 2011-2020 ο Ολυμπιακός έχει 7 τίτλους και οι Πράσινοι έχουν 15 τίτλους. Την περασμένη δεκαετία οι Ερυθρόλευκοι είχαν 2 τίτλους στο μπάσκετ και το Τριφύλλι 18.

Αναλυτικά οι τίτλοι του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα: