Ωρα… Χαρδαλιά και νέων μέτρων για την επιβαρυμένη με κρούσματα κοροναϊού Αττική. Η πρωϊνή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τους ειδικούς, έβγαλε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κόσμο.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η δημόσια παρέμβαση, τόσο του πρωθυπουργού όσο και του κ. Τσιόδρα καθώς θέλησαν να βάλουν σε πορτοκαλί συναγερμό τους κατοίκους της Αττικής.

Στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία. Θα πρόκειται για μέτρα που θα αποτελούν το τελευταίο σκαλοπάτι πριν από ένα γενικευμένο λοκντάουν στην Αττική.

Πέραν των κινήτρων και των συστάσεων για τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα ανακοινωθεί και το «λουκέτο» σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, κατά βάση τις συναυλίες που συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι θα εφαρμοστεί για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Αν δηλαδή θα είναι μόνον ο περιορισμός του αριθμού των ατόμων που πηγαίνουν σε εκδηλώσεις όπως γάμοι, κηδείες κ.λπ.

Δεν αποκλείεται αλλαγή στο ωράριο που θα κλείνουν τα καταστήματα το βράδυ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των ειδικών για τους μετανάστες που συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί θα εστιάσουν το ενδιαφέρον του οι ειδικοί και η Πολιτική Προστασία και θα αποφασιστεί, λένε οι πληροφορίες του in.gr, γενικευμένοι έλεγχοι και τεστ ώστε να περιοριστούν οι θετικοί στον κοροναϊό.

Ευάλωτες ομάδες

Κι όταν ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του έκανε λόγο για «ευάλωτους πολίτες» φαίνεται να εννοούσε και τους ξένους που κινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τοπικό επίπεδο αλλά και η λήψη πρόσθετων μέτρων όπου απαιτείται.

Κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στην Αττική ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό» είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία. «Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», συμπλήρωσε.

«Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».