Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διπλωματικές διεργασίες έχοντας στο επίκεντρο τα τεκταινόμενα στην στην Ανατολική Μεσόγειο, με το διάστημα -μέχρι και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου- να θεωρείται κρίσιμο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς αναμένεται να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας σχετικά με την αποκλιμάκωση της έντασης.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως προετοιμάζεται ελληνοτουρκική συνάντηση, ακόμη και τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Ερντογάν πριν από την Σύνοδο Κορυφής. Κάτι που δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Κανένα επίπεδο επαφής δεν αποκλείεται αρκεί να υπάρχουν προϋποθέσεις εμπιστοσύνης, συνέπειας και προετοιμασμένης επικοινωνίας» ανέφερε ο κ. Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον Σκάι και πρόσθεσε:

«Ο Πρωθυπουργός δήλωσε στην Θεσσαλονίκη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να συζητήσει για το μοναδικό θέμα που υπάρχει μεταξύ των δυο χώρων που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών αρκεί να υπάρξει σεβασμός, εμπιστοσύνη συνέπεια και συνέχεια. Ας ξεκινήσουμε με το πως θα πάμε στις διερευνητικές, ας πάμε στις διερευνητικές και βλέπουμε πως θα συνεχίσουμε».