Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωϊ (16/9) οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» που καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν τεστ για Covid-19.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» τόνισε ότι στο «Έλενα Βενιζέλου» όχι μόνο δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής, αλλά «η διοίκηση για λόγους οικονομίας έχει προμηθεύσει την επιτροπή λοιμώξεων με λίγα barcode για να γίνονται λίγα τεστ, γιατί πληρώνονται στον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που εξυπηρετούσε το νοσοκομείο δωρεάν έχει μειώσει κατά πολύ τα τεστ που κάνει λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων».

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι γίνονται χειρουργεία σε γυναίκες που σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο πρέπει να έχουν κάνει τεστ κοροναϊού χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα τεστ. Ενώ και οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδειες δεν μπορούν να κάνουν τεστ κορωνοϊού με αποτέλεσμα να εργάζονται χωρίς να γνωρίζουν αν είναι θετικοί.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γιαννακό, την περασμένη Κυριακή ο σύζυγος γυναίκας πήρε τεστ από άλλο νοσοκομείο, το «Σωτηρία», και το μετέφερε στο «Έλενα Βενιζέλου» προκειμένου να κάνει το τεστ η γυναίκα του και να μπορέσει στη συνέχεια να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Τζάνειο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Ηλίας Κώτσης κατήγγειλε ότι στο νοσοκομείο γίνονται χειρουργεία χωρίς να γίνονται τεστ για τον κοροναϊό και πως σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες υποχρεώνονται να πάνε έξω για να κάνουν το τεστ.

Ο Διευθυντής Χειρουργικού στο «Έλενα Βενιζέλου» κ. Παναγιώτης Δασκαλάκης τόνισε ότι ασθενείς πληρώνουν ιδιωτικά για να μπορέσουν να χειρουργηθούν, ενώ κατήγγειλε ότι αίθουσα χειρουργείου έχει κλείσει από τις 13 Ιουλίου επειδή έπεσαν πλακάκια. Το αποτέλεσμα είναι να μεγαλώνει η λίστα αναμονής για χειρουργεία.