Οι μάσκες έφτασαν μεν στην ώρα τους στα σχολεία ωστόσο αυτό είναι το ένα μέτρο ασφαλείας για τους μαθητές. Τα άλλα είναι ο καλός εξαερισμός των τάξεων και φυσικά οι αποστάσεις κι εκεί τα πράγματα ζορίζουν καθώς όπως θα δείτε στα Διαβατά υπάρχουν 7 τάξεις που λειτούργησαν σε αίθουσες σε υπόγεια χωρίς παράθυρα, τη στιγμή που σε δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι σε τμήμα ειδικής αγωγής υπήρχαν 4 καρέκλες για 15 μαθητές ενώ και την Πάτρα παιδιά ξεκίνησαν μαθήματα σε κοντέινερ.

Οι μικροί μαθητές του 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου Διαβατών, αρνούνται να μπουν στο κτίριο. Μαζί με τους γονείς τους ζητούν να λυθεί επιτέλους το κτιριακό πρόβλημα ετών που χρονίζει.

Αυτό το μικρό παράθυρο υπογείου, που παραμένει κλειστό, είναι η μόνη διέξοδος προς τον καθαρό αέρα. Στο υπόγειο, 550 παιδιά μοιρασμένα σε 7 τάξεις είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα.

Οι γονείς και οι μαθητές παρέμεναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο και μόνο ελάχιστοι μπήκαν στο προαύλιο για τον αγιασμό.

15 μαθητές σε 4 καρέκλες

Το τμήμα ένταξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες του 13ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου, είναι αυτό το… τραπεζάκι. Στις 4 καρέκλες πρέπει να καθήσουν για το μάθημα ειδικής αγωγής 15 μικροί μαθητές.

Πολλά είναι τα κτιριακά προβλήματα αλλά και οι ελλείψεις σε καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών έχουν αρχίσει την καταγραφή.

Μάθημα σε κοντέινερ

Για 14η χρονιά οι μαθητές του 3ου Γυμνάσιου Πάτρας θα κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ. Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα σχολεία της Κρήτης.

Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων στη Λήμνο

Στη Λήμνο δεν έκαναν αγιασμό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το νηπιαγωγείο της Καλλιθέας, καθώς εντοπίστηκαν θετικές στον κοροναϊό δυο αναπληρώτριες δασκάλες καθώς και ο σύζυγος της μιας εκπαιδευτικού.

Χαμός με τις «μάσκες – σεντόνια»

Την οργή των γονέων έχει προκαλέσει, όμως, και η διανομή των δωρεάν μασκών στα σχολεία σε πολλές περιοχές. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μεγέθη τους είναι τέτοια που η χρήση τους από μικρά παιδιά είναι αδύνατη.

Το γεγονός σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για μάσκες – κουκούλες οι οποίες θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες.