Χωρίς να διορθώσει την αμυντική ισορροπία του ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 102 πόντους από την Άλμπα και μετά τη χθεσινή ήττα από την Ζαλγκίρις, δεν έχασε το «ροζ φύλλο» για δεύτερη σερί μέρα με την βοήθεια του Μάρκους Φόστερ να είναι τρομερή για το 110-102.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι έχοντας ως κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Αμερικανό γκαρντ που σημείωνε το ένα τρίποντο πίσω από το… άλλο. Ο σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και δείχνει πως είναι έτοιμος να πάρει ακόμα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο ροτέισον.

Ωστόσο, παρόλο που οι πράσινοι παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα επιθετικά η άμυνα τους στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν σε χαμηλά επίπεδα με την Άλμπα να βρίσκει λύσεις με τον Γκρέιντζερ (23-26) στο 10′. Μέχρι τότε ο Φόστερ είχε 8 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο εκείνοι που πήραν τα ηνία για την Άλμπα ήταν οι Τίεμαν και ο Σίκμα που είτε με χουκ είτε με σουτ έξω από τα 6.75 έδιναν σκορ στους Γερμανούς. Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με το τέταρτο τρίποντο του Φόστερ στα μέσα της δεύτερης περιόδου για το 36-41, όταν και έφτασε τα 4/4, ενώ βοήθησε και ο Νέντοβιτς με 2/2 βολές 23 δευτερόλεπτα πριν το πέρας του ημιχρόνου για να φτάσει η διαφορά στους έξι (43-49).

Στη τρίτη περίοδο ο Φόστερ συνέχισε το… βιολί του και συνέχισε μαζί με τον Σέρβο συμπαίκτη του να «κουβαλάει» τον Παναθηναϊκό επιθετικά, ωστόσο τα προβλήματα στην άμυνα δεν έλειψαν και πάλι με τους πράσινους να δέχονται 22 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και 27 στο τέταρτο εκεί όπου η Άλμπα έδειχνε πως θα έφτανε τελικά στη νίκη εκμεταλλευόμενη και τα λάθη του Τζάκσον, αλλά και το επιθετικό φάουλ του Μήτογλου. Τελικώς έγινε η… ανατροπή και ο Παπαπέτρου έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού με 1/2 βολές έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (92-92).

Ο Γιώργος Βόβορας παρόλο που είχε αντιληφθεί πως πρέπει να διορθώσει πολλά στα… μετόπισθεν είχε καταλάβει πως και επιθετικά η νίκη θα ερχόταν μόνο με τον Φόστερ στο παρκέ. Μπήκε φουργιόζος στο έξτρα πεντάλεπτο και με 11 πόντους έδωσε στον Παναθηναϊκό την τρίτη θέση στο τουρνουά που διοργάνωσε η Ευρωλίγκα στο Κάουνας.