Σε απόγνωση βρίσκονται από τις 4 Σεπτεμβρίου οι 21 μόλις κάτοικοι του ακριτικού χωριού Αγία Βαρβάρα του Δήμου Κόνιτσας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αφού δεν έχουν νερό στις βρύσες των σπιτιών τους εξαιτίας μιας βλάβης, με αποτέλεσμα η δεξαμενή του χωριού να μην γεμίζει με νερό αφού ο κεντρικός αγωγός που την τροφοδοτεί κάπου έχει σπάσει.

Σημειώνεται ότι ο κεντρικός αγωγός στο χωριό είναι ένας σωλήνας περίπου 1,5 χιλιομέτρου που φέρνει το νερό στο χωριό από πηγή δική τους. Ο δήμαρχος ενημερώθηκε και έστειλε συνεργείο όμως η βλάβη παραμένει. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια δύο κατοίκων του χωριού: “Απευθύνουμε έκκληση στο δήμο να στείλει τεχνικό προσωπικό για να αποκατασταθεί η βλάβη και να τελειώσει επιτέλους το μαρτύριό μας” τονίζει χαρακτηριστικά ο κύριος Κώστας.

Το ίδιο απεγνωσμένη και η κ.Τασία για την οποία μάλιστα το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς ο σύζυγός της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και παρά την κατάστασή του τη βοηθά και πηγαίνει μαζί της στο ποτάμι για να κουβαλήσουν νερό με μπετόνια.

“Το πρόβλημα με το νερό παρουσιάστηκε στις 4 του Σεπτέμβρη. Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε ο Δήμος. Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις ήρθε στο  χωριό μας ένα άτομο αναρμόδιο για την αποκατάσταση της βλάβης αφού το πρόβλημα δεν διορθώθηκε και εμείς εξακολουθούμε να είμαστε διψασμένοι και …ξεχασμένοι.”   

Πηγή: epirus-tv