Νέος γύρος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, ευτυχώς όχι τόσο μαζικών όσο την προηγούμενη φορά, διοργανώθηκε σε περιοχές της Ελλάδας από τους αρνητές της μάσκας.

Λίγες ώρες πριν χτυπήσει ξανά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς εκατοντάδες συνωμοσιολόγοι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μάσκες στα σχολεία, αλλά και… άλλες «ψεκασμένες» θεωρίες.

Ωστόσο, αυτή τη φορά υπήρξε και μικροένταση, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 19:00, ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονταν στην πλατεία επιχείρησε να κατευθυνθεί προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί, δυνάμεις της Αστυνομίας τους απαγόρευσαν να περάσουν με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση.

Τελικά η ομάδα διαδηλωτών πέρασε στην πλατεία, με την κατάσταση να ηρεμεί λίγο αργότερα.

Διαμαρτυρία και στο Κιλκίς

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eidisis.gr, το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε χωρίς την «υπογραφή» κάποιου φορέα και κυρίως μέσω του διαδικτύου. Τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου 180 άτομα στην πλατεία Ειρήνης και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί μέσω της οδού Θεσσαλονίκης κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης.

Τα κεντρικά συνθήματά τους ήταν: «Όχι φίμωτρο στα παιδιά μας», «Όχι μάσκα στα σχολεία, θέλουμε Ελευθερία», «Όχι τεστ στα παιδιά μας», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Όχι στην αρπαγή των παιδιών μας», «Αν υπάρχει πανδημία, κλείνουν όλα τα σχολεία».

Στο κλείσιμο της διαμαρτυρίας, μέσα στην πλατεία Ειρήνης, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κι ένα 6χρονο παιδί έψαλε το «Πιστεύω», όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Σε όλη τη διαδρομή της πορείας μέσα στο κέντρο του Κιλκίς οι διαμαρτυρόμενοι –που δεν φορούσαν μάσκα- «συνοδεύονταν» από αστυνομικά αυτοκίνητα και μηχανές, αλλά δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της αστυνομίας, ούτε και κανένα πρόστιμο για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Ακυρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Από την άλλη πλευρά, δεν πραγματοποιήθηκε εν τέλει η συγκέντρωση κατά της μάσκας στη Θεσσαλονίκη.

Η διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:30 στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με το κάλεσμα, η συγκέντρωση θα αντιτασσόταν τόσο στη χρήση μάσκας στα σχολεία όσο και στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, ωστόσο για άγνωστους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε.