Άχρωμος, άγευστος, κουραστικός, αγωνιστικά ανέτοιμος με πλάνο που δεν πάει πουθενά αν γρήγορα δεν αλλάξουν πράγματα στην ομάδα.

Όλα αυτά τα… όχι και τόσο κολακευτικά για τον Παναθηναϊκό του Πογιάτος που στη πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης είδε… Αστεράκια και ηττήθηκε με 1-0.

Κανείς δεν είδε από την άλλη έναν Παναθηναϊκό αντάξιο του ονόματος του και των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι του για τη σεζόν που ξεκίνησε.

Ένας Παναθηναϊκός που δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος στο παιχνίδι του απέναντι σε έναν Αστέρα που ήξερε πώς να τον «αφοπλίσει», έπαιξε για να «ασφαλίσει» το μηδέν και «χτύπησε» στο 73΄με το έξοχο γκολ του Ριέρα παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στο ξεκίνημα μιας σεζόν που στοχεύει ψηλά.

Πως φτάσαμε στη νίκη του Αστέρα και στο ξεκίνημα με το… αριστερό των πρασίνων;

Από τη μια οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο (μοναδικό) καλό τους διάστημα στο ματς, από το 20 έως το 35΄ όπου είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Από την άλλη η έξοδος του Κουρμπέλη στην επανάληψη από τον Πογιάτος έκοψε στα δύο τον Παναθηναϊκό που ήταν εξαφανισμένος επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι ήρθε η κόντρα του Αστέρα και το γκολ του Ριέρα για να κρίνει το ματς και να βάλει προβλήματα με το… καλημέρα στον έτσι και αλλιώς κακό Παναθηναϊκό του Πογιάτος.

Αν μάλιστα στο τέλος βλέπαμε και δεύτερο γκολ αυτό θα ήταν από τον Αστέρα που είχε τις ευκαιρίες την ώρα που οι πράσινοι το μόνο που είχαν ήταν νεύρα…

Ο Αστέρας που μόλις στο 3ο λεπτό είχε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με τον Αλί Μπαπά για να πάρει ξανά τα ηνία του αγώνα μετά το 35ο λεπτό, ελέγχοντας από εκεί και πέρα τον ρυθμό του ματς. Και φτάνοντας στο φινάλε σε μια σπουδαία νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρεζ (71΄Τασουλής), Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μουνάφο (72΄Φερνάντες), Μπελόκο, Ρεγκίς (93’ Γκαρσία), Αλί Μπαπά (55΄Τιλίκα), Ριέρα, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (87΄Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (70΄Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σερπέζης (60΄Μπουζούκης), Σαβιέρ (71΄Χατζηγιοβάννης), Μακέντα, Καρλίτος.