Το πρόσωπό της έκανε πολλά εξώφυλλα το 2011. Τότε ήταν καμαριέρα στο διάσημο ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτείων. Αλλά μια μέρα μπήκε «κατά λάθος» – όπως έλεγε τότε – στη σουίτα 2806 και άλλαξε η ζωή της και η γαλλική πολιτική σκηνή. Εννέα χρόνια μετά η Ναφισάτου Ντιαλό είναι ξανά σε εξώφυλλο, αυτό του γαλλικού περιοδικού «Paris Match», και για πρώτη φορά μιλάει η ίδια. Το περιοδικό κυκλοφορεί σήμερα στη Γαλλία με μεγάλη συνέντευξη της καμαριέρας από το σπίτι της στο Μπρούκλιν, όπου εξηγεί ότι «η υπόθεση του Στρος-Καν κατέστρεψε τη ζωή μου». Αυτός άλλωστε είναι και ο τίτλος της πρώτης σελίδας του «Paris Match» και, όπως υποστηρίζει, ήταν «θύμα του Ντομινίκ Στρος-Καν».

Ολα ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου 2011, όταν ο Στρος-Καν, τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση στη Ναφισάτου Ντιαλό. Λίγους μήνες αργότερα η υπόθεση έκλεισε από την αμερικανική Δικαιοσύνη σε κλίμα εμπιστευτικότητας και με οικονομικό διακανονισμό μεταξύ των δύο μερών. Σύμφωνα με τον βιογράφο του Ντομινίκ Στρος-Καν, Μισέλ Ταουμπμάν, 1 εκατομμύριο δολάρια καταβλήθηκε στην πρώην υπηρέτρια καθώς και 500.000 δολάρια στους δικηγόρους της.

Αν η Ναφισάτου Ντιαλό μιλάει σήμερα, είναι επειδή σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο για αυτή την υπόθεση. Δεν είχε μιλήσει σε μέσα ενημέρωσης από τον Ιούλιο του 2011. Στις αρχές του 2015 οι δημοσιογράφοι είχαν ανακαλύψει ότι είχε ανοίξει εστιατόριο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Λίγες εβδομάδες αργότερα το εστιατόριο έκλεισε ύστερα από πυρκαγιά. Η υπόθεση Ντιαλό άλλαξε κατά πολύ την πολιτική σκακιέρα της Γαλλίας, αφού πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι στις εκλογές του 2012 ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα μπορούσε να είχε εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, αντί του Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα ο ίδιος ζει τον περισσότερο καιρό στο Μαρόκο και είναι σύμβουλος διαφόρων εταιρειών αλλά, όπως δηλώνει, δεν θέλει να ξαναμπεί ποτέ στην πολιτική.