Η Microsoft πρόσφατα ενημέρωσε μια από τις εταιρείες συμβούλων που εργάζονταν για την καμπάνια του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πως στοχοποιήθηκε από φερόμενους χάκερ στην υπηρεσία της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τρεις ενημερωμένες για το θέμα πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι απόπειρες hacking είχαν ως στόχο προσωπικό της SKDKnickerbocker, μια εταιρεία στρατηγικής και επικοινωνιών για καμπάνιες που συνεργαζόταν με τον Μπάιντεν και άλλους επιφανείς Δημοκρατικούς τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ένα άτομο με γνώση επί της αντίδρασης της SKDK στις προσπάθειες ατές είπε ότι οι χάκερ δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δίκτυα της εταιρείας. «Είναι καλά προστατευμένοι, οπότε δεν έχει υπάρξει παραβίαση».

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς η Μόσχα

Η αντιπρόεδρος της SKDK, Χίλαρι Ρόζεν, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια, όπως και εκπρόσωπος του Μπάιντεν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ανοησίες». Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τη χρήση hacking για παρεμβάσεις σε εκλογές άλλων χωρών.

Σημειώνεται πως αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές προσπάθειες από ξένες κυβερνήσεις να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.