Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής του μέτρου καθολικής χρήσης μάσκας άφησε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr, το οποίο είχε αποκαλύψει ότι το εν λόγω μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι.

«Για καθολική χρήση μάσκας εάν και εφόσον δούμε πιο βαριές εικόνες, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε. Ήδη σε κάποιες περιοχές έχει εφαρμοστεί» είπε ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερώτηση του in.gr.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας άφησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής θα αξιολογείται ανά τρεις ημέρες και βάσει αυτής θα αποφασίζεται η επόμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτο το in.gr είναι απ0καλύψει ότι πολλοί λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει στην κυβέρνηση την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, αλλά κρίθηκε ότι δεν μπορεί τώρα να εφαρμοστεί.

Ο Στέλιος Πέτσας το πρωί είπε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι μια τέτοια πρόταση, ωστόσο, οι απαντήσεις των κ. Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά επιβεβαιώνει το in.gr ότι υπάρχει η σκέψη για καθολική χρήση της μάσκας και αυτό θα κριθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και πόσο αυτά θα χειροτερεύουν,

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη το in.gr είχε αποκαλύψει τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει.

Ένα από αυτά είναι η καθολική χρήση της μάσκας παντού, αλλά και η αλλαγή στο ωράριο των καταστημάτων ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν διαφορετικά προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακόμα, οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν πως τα μαγαζιά που ανοίγουν στις 9:00 π.μ. θα μπορούσαν να ανοίγουν στις 10 π.μ., ενώ αντίστοιχα μία ώρα αργότερα θα ανοίγουν και τα εμπορικά καταστήματα (malls) που πλέον ανοίγουν τις 10 το πρωί.

Επίσης, φαίνεται να παραμένει χωρίς καμιά αλλαγή το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης στις 12 το βράδυ, κάτι που ανακοίνωσε σήμερα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.