Στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», παρουσίασε η εταιρεία «Adidas», τα νέα της αθλητικά παπούτσια από ανακυκλωμένα υλικά.

Με την κίνηση αυτή, θέλησε να δώσει έμφαση και να υποστηρίξει τους στόχους και τη λειτουργία του Κέντρου για την καινοτομία, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση υλικών για την κατασκευή νέων προϊόντων και γενικότερα την προώθηση της κυκλικής οικονομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους της «αdidas» στο «Blue Lab», λέγοντας πόσο σημαντικό είναι κολοσσοί, όπως αυτή η εταιρεία, να είναι κοντά στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας. Σημείωσε, ότι είναι ευχάριστο που η «αdidas» λειτουργεί στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως το ίδιο προσπαθεί να πετύχει και το «Blue Lab» με την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του «Blue Lab», τόνισε πως βασίζεται στη Γαλάζια Οικονομία, επισημαίνοντας παράλληλα πως όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του κοροναϊού, προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία, δημιουργώντας ασπίδες προστασίας προσώπου για όλα τα Νοσοκομεία, τους Ιατρικούς Συλλόγους και άλλους φορείς. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ιδιαίτερα σε θέματα καινοτομίας και γαλάζιας ανάπτυξης. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το «Blue Lab» να διευρύνει τη λειτουργία του.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα της εποχής με την κλιματική αλλαγή είναι ότι θα υιοθετηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Σημείωσε, ότι κοινός παρονομαστής αυτού του μοντέλου είναι η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση υλικών και γενικά η κυκλική οικονομία. Δήλωσε ικανοποίηση γιατί το «Blue Lab» συμπορεύεται με την «Adidas» γιατί, όπως είπε, στόχος είναι να δικτυώνεται και με άλλους φορείς. Επεσήμανε τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει ο Δήμος, αναφέροντας ότι το «Blue Lab» κατασκευάζει ήδη ασπίδες προστασίας για τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων όλου του Πειραιά, προσφέροντας επιπρόσθετη ασφάλεια σε συνδυασμό με τις μάσκες.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας «Αdidas» κα Άννα Κεχαΐδου. Στον χαιρετισμό της, τόνισε ότι η πρωτοβουλία της «Αdidas» για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών ξεκίνησε πριν από χρόνια. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να παραχθεί κάτι καινούργιο και χρήσιμο από τα πλαστικά απορρίμματα. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η εταιρεία υποστηρίζει τις δραστηριότητες και τους στόχους του «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά, εκφράζοντας τη χαρά της που είδε από κοντά την κατασκευή χρήσιμων αντικειμένων από την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Τέλος, ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια για τον καλό αυτό σκοπό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Σύμβουλος του Δημάρχου για νέες τεχνολογίες και υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κ. Ηλίας Σαλπέας.