Πολύ δύσκολες συνθήκες επικρατούν στην περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου οι πυροσβέστες μάχονται ένα από τα σημερινά πύρινα μέτωπα, καθώς πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

«Το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος» τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η προσπάθεια για κατάσβεση συνεχίζεται ενώ οι αρχές θα είναι σε επιφυλακή και για αύριο.

«Προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».

Σημειώνεται πως στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις. Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ στο έργο συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία έχει ξεσπάσει σε δασική έκτακτη δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.