Με το Βήμα της Κυριακής:

Σωκράτης, Σπινόζα, Καντ, Νίτσε

Μια μεγάλη προσφορά, πρωτότυπη και εύληπτη, για τη ζωή και το έργο τεσσάρων από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαίας και σύγχρονης εποχής.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Πρόκειται για τη ζωή και το έργο τεσσάρων από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαίας και σύγχρονης εποχής (Σωκράτης, Μπαρούχ Σπινόζα, Ιμάνουελ Καντ, Φρίντριχ Νίτσε) σε ευσύνοπτες, σκληρόδετες εκδόσεις μιας από τις πιο αναγνωρισμένες εκδοτικές σειρές παγκοσμίως: των «Very Short Introductions» του Oxford University Press.

Η σειρά των «σύντομων εισαγωγών» της Οξφόρδης αποτελεί την κορυφαία σειρά εκλαϊκευμένης επιστήμης στον αγγλοσαξονικό κόσμο από το 1995. Περιλαμβάνει έργα που αγγίζουν κάθε γωνιά των σύγχρονων επιστημών. Για τη σύνθεσή τους είναι υπεύθυνοι πάντοτε επιλεγμένοι γνώστες του αντικειμένου, συχνά μάλιστα γνωστά ακαδημαϊκά ονόματα και σημαίνοντες διανοούμενοι: η ιστορικός Μαίρη Μπέαρντ, οι φιλόσοφοι Α. Κ. Γκρέιλινγκ και Σάιμον Κρίτσλεϊ, ο θρησκειολόγος Ε. Π. Σάντερς, ο κριτικός λογοτεχνίας Τέρι Ιγκλετον είναι μερικοί μόνο από τους συντελεστές της σειράς.

Η φιλοσοφία της στοχεύει στην ευχέρεια της ανάγνωσης χωρίς να θυσιάζει την επιστημονική ακρίβεια. Τα ζητήματα εξετάζονται από αναλυτική σκοπιά, προτείνονται νέες προσεγγίσεις και πρωτότυπες οπτικές γωνίες, με τη δέουσα προσοχή πάντοτε στην ισορροπία μεταξύ αντικρουόμενων απόψεων προκειμένου να δοθεί η αντικειμενικότερη δυνατή εικόνα. Με απλότητα, σαφήνεια και αφηγηματικότητα, τα έργα αυτά καθιστούν προσιτά σε όλους ευρύτατα πεδία της σύγχρονης γνώσης και της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Αυτή την εβδομάδα

Καντ

Ενας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών, που η διδασκαλία του αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα.

Στο βιβλίο παρουσιάζεται η σκέψη του Καντ με σύγχρονο τρόπο και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο αναγνώστης έχει ελάχιστες γνώσεις γύρω από τη φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία του Καντ είναι τόσο βαθιά και τόσο περίπλοκη που κάποιος μπορεί να την κατανοήσει μόνο αν μελετήσει σε βάθος τα ερωτήματα που θέτει και τις απαντήσεις που δίνει. Ο Καντ θέλησε να χαράξει τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης, όμως τελικά αναγκάστηκε να τα ξεπεράσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από