Η δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα, μετά τον συναγερμό που σήμανε λόγω εντοπισμού 28 κρουσμάτων κοροναϊού, τέθηκε σε καραντίνα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Βύρωνα Αττικής, κατόπιν ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η εν λόγω δομή φιλοξενίας βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Άκης Κατωπόδης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως πρόκειται για 20 κρούσματα σε ασυνόδευτους ανηλίκους και 8 κρούσματα σε εργαζομένους. Τα κρούσματα απομονώθηκαν και η δομή σφραγίστηκε.

Γίνεται προσπάθεια για ιχνηλάτηση ώστε να αποφασιστεί σε ποιες περιοχές του δήμου πρέπει να γίνουν απολυμάνσεις. Σήμερα θα γίνει απολύμανση σε δύο παιδικές χαρές. Σημειώνεται ότι η δομή λειτουργεί από ΜΚΟ.