Στο νοσοκομείο Αττικόν, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να επισκεφθούν τη νοσηλεύτρια που τραυματίστηκε αφού δέχτηκε επίθεση με κουζινομάχαιρο από ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο του νοσοκομείο.

Ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, συναντήθηκε με τη νοσηλεύτρια στην οποία ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ επισκέφθηκε και τη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν, για το οποίο λυπούμαστε βαθύτατα. Ήρθα σήμερα να επισκεφθώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Εύη, την οποία στηρίζουμε όλοι: το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι συνάδελφοι – ο άντρας της είναι αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο – οι νοσηλευτές, αλλά και όλοι οι ασθενείς.

Σας έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι, όχι μόνο λόγω της Covid, οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι ήρωες.

Το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει σύντομα αποφάσεις, σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό το τραγικό συμβάν και ό,τι άπτεται της ασφάλειάς τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας, ανέφερε πως η νοσηλεύτρια είναι πολύ καλά, στην υγεία της και εξέφρασε την ελπίδα «να βγει από τη ΜΕΘ, να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και να πάει να δει τα δύο παιδάκια της».