Βουτιά στο κενό έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Αττικόν νοσοκομείο ένας ασθενής αφού προηγουμένως είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια.

Ο ασθενής βρισκόταν στην καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου και είχε υποβληθεί σε επέμβαση λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με Πρόεδρο Εργαζομένων του Αττικού, Γιάννη Ρίζο, ο 59χρονος άνδρας βρισκόταν σε μετεγχειρητική παρακολούθηση όταν περίπου στις 5 το πρωί επιτέθηκε με μαχαίρι στη νοσηλεύτρια της βάρδιας, την τραυμάτισε στο κεφάλι και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου και έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Εργαζομένων του Αττικού η νοσηλεύτρια βρίσκεται εκτός κινδύνου, σε κατάσταση σοκ με ελαφρά τραύματα.

«Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης.», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοοκομείου.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για το τραγικό συμβάν ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων «Αττικού» νοσοκομείου Γιάννης Πλαγιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Πλαγιαννάκο, ο ασθενής νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, είχε κάνει χειρουργείο, ενώ τις επόμενες μέρες θα έπαιρνε εξιτήριο.

Όπως ανέφερε «κρυμμένος πίσω από πόρτα, χτύπησε το κουδούνι και όταν εμφανίστηκε η νοσηλεύτρια της επιτέθηκε με μαχαίρι. Στη συνέχεια έκοψε τους ορούς του, ανέβηκε σε άλλο όροφο από την εξωτερική σκάλα του νοσοκομείου και έπεσε στο κενό. Ο άνδρας δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας όσες μέρες είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο».