Η τραγική ΕΠΟ της… εξυγίανσης, του Γραμμένου, του Διακοφώτη, του Βακάλη, των «χαλίφηδων» βρίσκει σύσσωμη απέναντι της την Σούπερ Λιγκ. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, έγκαιρα και έγκυρα, η Σούπερ Λιγκ ομόφωνα αποφάσισε να πάει απέναντι στην ΕΠΟ και τις παλινωδίες της ξεκαθαρίζοντας πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου και πως αν η ΕΠΟ επιδιώξει να βάλει τον τελικό κυπέλλου που η ίδια έχει διακωμωδήσει με τις αποφάσεις της, την ίδια μέρα, τότε θα προσφύγει εναντίον της!

Ακούστηκαν ατάκες φωτιά κατά της ΕΠΟ! Ακόμη και από παράγοντες που… χαϊδεύουν την «εξυγιαντική» ΕΠΟ, όπως ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟ ήταν «καταπέλτης» κατά της ΕΠΟ και των μεθοδεύσεων της τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θεωρώ απαράδεκτο η ΕΠΟ να προσπαθεί να επιβάλει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Θα κοιτάξω για λόγους αρχής να ζητήσω από ΕΠΟ τα λεφτά που θα χάσει ο Παναθηναϊκός από τη μη έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατό να αποφασίζει και να διατάζει η ΕΠΟ». Ο Αλαφούζος αναφέρθηκε και στα τηλεοπτικά δείχνοντας πως πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση… «Έχουμε καιρό έως την Παρασκευή να τελειώσουμε τη διαδικασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης τόνισε πως πρέπει να μπει στοπ στο «πραξικόπημα» της ΕΠΟ.

«Να προσφύγει όλη η Σούπερ Λίγκα κατά του πραξικοπήματος της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ γνωρίζει ότι στις 12 Σεπτεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα, είναι αξίωμα, το έχει εγκρίνει. Στέλνει μία επιστολή και λέει να αλλάξουμε το πρόγραμμα μας. Όταν όλες οι λίγκες αρχίζουν πιο νωρίς στην Ευρώπη για να έχουν οι παίκτες αγώνες στα πόδια τους ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους. Ούτε καν σαν συζήτηση δέχομαι το θέμα αυτό».

«Χείμμαρος» ήταν ο Αλέξης Κούγιας κατά των… βλαχοδήμαρχων της ΕΠΟ!

«Φαίνεται ότι τα καφενεία ξέρουν καλύτερα από εμάς το τι μέλλει γενέσθαι. Στα κέντρα της Γλυφάδας ήταν γνωστό αυτό το έγγραφο εδώ και 4 μέρες. Άρα το πρωτάθλημα πάει μία εβδομάδα πίσω. Αρά ο προγραμματισμός πάει πίσω. Αν έχουμε νέο κρούσμα, αυτή τη φορά στην ΑΕΚ, τι θα κάνουμε. Θα κανονίσει τη ζωή μας ο Διακοφώτης, Θωμαϊδης, Βακάλης; Πρέπει να τελειώνει αυτή η τραγωδία. Η Σούπερ Λίγκα να πάψει να είναι ουραγός της ΕΠΟ. Οι ομάδες μας μετέχουν στο κύπελλο, έναντι πινακίου φακής».

Να μπει τέλος στην κωμωδία ζήτησε ο Καρυπίδης: «Πλέον έχει καταντήσει μία κωμωδία. Έχουμε γίνει τραγέλαφος στο εξωτερικό. Τέτοια πράγματα δεν έχω συναντήσει ξανά. Εμείς, έχουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι, χωρίς να προηγηθεί επίσημο παιχνίδι στην ομάδα μας».

Κάθετα αντίθετη και η Κοξένογλου: «Δεν μπορεί να καθορίζεται κάθε φορά η τύχη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από μία εισήγηση της ομοσπονδίας. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν σοβαρότητα».

Δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί και ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλώντας και για την ευρωπαική πρόκληση του ΟΦΗ με την οποία… παίζει η ΕΠΟ.

«Ιεραρχικά αν το πάρουμε, οι βαθμοί στην Ευρώπη είναι πιο ψηλά από έναν τίτλο. Ως ΟΦΗ θέλουμε και εμείς ένα επίσημο παιχνίδι πριν από το ευρωπαϊκό μας ματς. Πάλι η ΕΠΟ πετάει το μπαλάκι σε εμάς. Η θέση του ΟΦΗ είναι ξεκάθαρη. Πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά».

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Μπουτσικάρης ξεκαθάρισε πως η Λίγκα θα επιμείνει κατά της πρότασης της ΕΠΟ ενώ ομόφωνα η Σούπερ Λιγκ όπως έχουμε τονίσει αποφάσισε πως θα προσφύγει κατά της ΕΠΟ αν ορίσει τον τελικό στις 12 Σεπτεμβρίου. Απο την πλευρά της ΑΕΚ δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική τοποθέτηση, δέχθηκε τα πάντα. Λογικό να είναι σε δύσκολη θέση η ΑΕΚ από όλες τις απόψεις…