Η αστυνομία στη Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα 125 διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Μινσκ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η αστυνομία στη Λευκορωσία συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον δώδεκα διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν μαζευτεί σε ένα κεντρικό σημείο του Μίνσκ, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο Reuters.

Εκατοντάδες ανθρώπων είχαν μαζευτεί κοντά σε μία κεντρική πλατεία, η οποία, είχε νωρίτερα αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να συγκεντρωθούν κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Πρόσκλησης Πούτιν σε Λουκασένκο να επισκεφτεί στο Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποίησε σήμερα την ευκαιρία ενός τηλεφωνήματος γενεθλίων, για να προσκαλέσει τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να επισκεφτεί τη Μόσχα, σε μία επίδειξη υποστήριξης του Κρεμλίνου, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο κέντρο του Μίνσκ απαιτώντας την παραίτηση του Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος Λουκασένκο γίνεται σήμερα 66 ετών, ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις και τις απεργίες που έχουν ξεσπάσει στη Λευκορωσία εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά την ανακοίνωση της νίκης του, στις εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νοθευμένο.

Ο ίδιος απορρίπτει τις καταγγελίες εκλογικής νοθείας, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλώσεις υποκινούνται από το εξωτερικό.

“Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στη Μόσχα, στις ερχόμενες εβδομάδες,” ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.