Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε τελικά να αγωνιστεί στον τελικό του «Western & Southern Open» παρά τα προβλήματα τραυματισμού του και νίκησε τον Μίλος Ράονιτς με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-4) κατακτώντας τον τίτλο.

Ο Σέρβος τενίστας πέτυχε την 23η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες μέσα στο 2020 διευρύνοντας το αήττητο σερί του. Μάλιστα δήλωσε ότι αυτό το αήττητο του δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση λίγο πριν από την έναρξη του US Open (31/8) όπου θα αντιμετωπίσει τον Νταμίρ Τζουμχούρ στον πρώτο γύρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Προσπαθώ να πάρω το περισσότερο δυνατό από την καριέρα μου, να εκμεταλλευτώ αυτή τη φόρμα που νιώθω στο peak του παιχνιδιού μου, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Παίζω ένα από τα καλύτερά μου τένις. Όντας αήττητος μέχρι τώρα στη χρονιά, μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση σε κάθε παιχνίδι».

Στην απονομή του τροπαίου, ο «Νόλε» εξέφρασε την επιθυμία του να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα σύντομα.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να πω ένα γεια στους φίλους του τένις σε όλο τον κόσμο. Μας λείπετε. Είναι περίεργο να παίζουμε σε αυτές τις συνθήκες αλλά όλοι ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο και εσείς είστε ο σημαντικότερος λόγος που παίζουμε επαγγελματικό τένις, οπότε ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα».