Το δεύτερο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι καταδεικνύει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι το συμφέρον των ΗΠΑ δεν συνάδει με εντάσεις στην περιοχή μας, το έχουν διαμηνύσει πολλές φορές σε όλους τους τόνους, είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

«Το βάρος των ΗΠΑ, είναι μεγάλο για να μην το ζυγίζει κανείς», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι κινήσεις του αμερικανού προέδρου θα βοηθήσουν να αλλάξει στάση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περιμένουμε από εδώ και πέρα  τις έμπρακτες ενέργειες της Τουρκίας, ανέφερε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως προέχει να γίνουν άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης  και μετά να αρχίσουν συζητήσεις για την μόνη διαφορά μας που είναι οι θαλάσσιες ζώνες.

Τόνισε δε, ότι γίνονται συζητήσεις με την Αλβανία για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ σημειώνοντας ότι «ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα».