Για το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στην ΔΟΥ Κοζάνης και την δολοφονική επίθεση ενός πολίτη σε υπαλλήλους μίλησε για πρώτη φορά ο διευθυντής της εφορίας Γιάννης Ποδιώτης.

Ο κ. Ποδιώτης είχε μόλις γυρίσει στην υπηρεσία μετά από ολιγοήμερη άδεια και ενώ είχε ήδη περάσει συνέντευξη στην Αθήνα για τη θέση του γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης στην ΑΑΔΕ.

Η φωνή ενός υπαλλήλου από τον 2ο όροφο ήταν αυτή που τον ενημέρωσε για την επίθεση: «Βοήθεια, πάρτε την αστυνομία, ένας με τσεκούρι χτυπάει τον Πέτρο!».

Ο Γιάννης Ποδιώτης βγαίνει τρέχοντας από το γραφείο του και κουτρουβαλάει τη σκάλα της εξόδου κινδύνου. Η σκάλα αυτή προσφέρει την πιο γρήγορη πρόσβαση στον 2ο όροφο.

Όπως λέει ο ίδιος στην Λίνα Γιάνναρου και την Καθημερινή: «Εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου είχα ότι κάποιος διαπληκτίζεται με τον υπάλληλο. Σκέφτηκα ότι χτυπάει υπολογιστές, όχι ότι ανοίγει κεφάλια. Ετρεχα προετοιμασμένος να διαλύσω έναν καβγά, όμως όταν έφτασα αντίκρισα μια κοπέλα μες στα αίματα. Ηταν τόσο το αίμα που δεν κατάλαβα ποια ήταν». Ηταν η Μαρία, το τρίτο θύμα του δράστη.

Οταν αργότερα παρακολούθησε καρέ καρέ το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος πάλευε ήδη μόνη της επί μισό λεπτό μαζί του, προσπαθώντας να αποφύγει τα χτυπήματά του. «Από ένστικτο όρμηξα κατά πάνω του για να του πάρω το τσεκούρι». Ηταν ένας ψηλός και λεπτός άνδρας, με γένια και μακριά μαλλιά πιασμένα σε κοτσίδα. «Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ένιωσα ότι είμαι πιο δυνατός. Φώναξα “Μαρία φύγε”, θυμάμαι και σκέφτηκα ότι αφού τον “έχω” θα περιμένω μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ενώ πάλευα μαζί του, του είπα “Τι έκανες, το ξέρεις;” “Τσιράκι του συστήματος είσαι, να δεις τι θα πάθεις”, έλεγε αυτός. Τότε ήρθαν μια επιμελήτρια και ένας συμβασιούχος καθαριότητας, ένας άνθρωπος που παίρνει 600 ευρώ και πηγαινοέρχεται στην υπηρεσία από την Πτολεμαΐδα, και άρχισαν να του τραβάνε το τσεκούρι. Κάποια στιγμή του το πήραμε, τον έριξα κάτω και περίμενα να έρθει η αστυνομία». Ολα αυτά συνέβησαν μέσα σε ελάχιστη ώρα. Η αστυνομία έφτασε σε περίπου 4 λεπτά από τη στιγμή που ο πρώτος υπάλληλος ενημέρωσε τον διευθυντή. «Καθάρισα τους εφοριακούς, θα έρθει και εσάς η σειρά σας», φώναζε ο δράστης. Μόνο όταν ήρθε η αστυνομία, ο Ποδιώτης αντιλήφθηκε πόσο αίμα είχε χυθεί στο πάτωμα του Γραφείου Εισοδήματος, το κακό που είχε συμβεί.