Μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές σφυρίχτρες θα διευθύνει το μεγάλο τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Την Κυριακή (30/8) «κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν στο Ολυμπιακό Στάδιο για τη δεύτερη κούπα της σεζόν που πέρασε, με την ΕΠΟ να ανακοινώνει πως άρχοντας του τελικού θα είναι ο γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στο μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ πρώτος βοηθός θα είναι ο Μαρκ Μπορς, δεύτερος ο Στέφαν Λουπ και τέταρτος ορίστηκε ο Ντάνιελ Σλάγκερ.

O VAR θα είναι ο Τόμπιας Ράιχελ , ενώ  AVAR ορίστηκε η Χρυσούλα Κουρομπύλια του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

Ποιος είναι ο Μπριχ

Ο Φέλιξ Μπριχ θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους διαιτητές στην Ευρώπη, με τον 45χρονο να έχει διευθύνει αρκετές σημαντικές αναμετρήσεις.

Ξεκίνησε τη διαιτητική του καριέρα το 1999, σφυρίζοντας παιχνίδια για τις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, ενώ το 2004 ήρθε η προαγωγή του στην Bundesliga.

Να σημειωθεί πως το 2007 μπήκε στις λίστες της FIFA και της UEFA.

Ο 45χρονος ρέφερι έχει οριστεί συνολικά σε 285 αναμετρήσεις της Bundesliga, ενώ έχει διευθύνει και 118 ματς της δεύτερης κατηγορίας.

Στη διαιτητική του καριέρα έχει σφυρίξει 58 αγώνες για το Champions League (+13 ματς για τα προκριματικά του θεσμού), ενώ είχε παραστεί τόσο στο Euro 2016 όσο και στα Mundial του 2014 και του 2018.

Αναμφίβολα, δύο είναι οι μεγαλύτερες στιγμές στη διαιτητική του καριέρα.

Τη σεζόν 2013-2014 ήταν ο άρχοντας του τελικού του Europa League μεταξύ της Σεβίλλης και της Μπενφίκα, ενώ το 2017 ορίστηκε στο μεγάλο τελικό του Champions League, εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Γιουβέντους με 4-1.