Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την ανάδειξή του σε καλύτερο αμυντικό της σεζόν, τονίζοντας πως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος στο συγκεκριμένο τομέα.

«Συνήθως, όταν ο προπονητής θέλει να μας μιλήσει ύστερα από έναν αγώνα, κάποιος έχει κάνει κάτι. Επομένως, στο μυαλό μου ήταν το εγώ είμαι εντάξει, αλλά ποιος έκανε τι, γιατί ξέρω πως εγώ δεν έχω κάνει κάτι» είπε αρχικά χαμογελώντας ο Greek Freak, για να προσθέσει:

«Στο τέλος της ημέρας, όταν βγαίνεις στο γήπεδο και αγωνίζεσαι και έχεις στο πλευρό σου συμπαίκτες που αγωνίζονται επίσης τόσο σκληρά, τέτοια βραβεία μπορεί να έρθουν. Αυτό που αποκομίζω είναι η υποχρέωση για τη νίκη. Πρέπει να κάνεις οτιδήποτε χρειάζεται κάθε μέρα για να βγεις στο γήπεδο και να φέρεις τον εαυτό σου σε θέση να βάλεις την ομάδα σου σε θέση να κερδίσει. Τα καλά πράγματα θα έρθουν και όλα θα πάνε καλά».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δική του αμυντική δουλειά που έφερε το DPOY στα δικά του χέρια, εξήγησε πως «προφανώς, πιστεύω ότι μπορώ να γίνω πολύ καλύτερος. Να είμαι πιο ενεργητικός, να κάνω περισσότερα μπλοκ, να παρεμβαίνω στις γραμμές πάσας των αντιπάλων. Αλλά κοιτάζοντας πίσω, έχοντας την καλύτερη αμυντική ομάδα στο ΝΒΑ, κάνοντας την ομάδα να είναι η καλύτερη στο πίσω μέρος του παρκέ φέτος, νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη σεζόν μου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Φυσικά, πάντα μπορείς να γίνεσαι καλύτερος, να βελτιώνεσαι».