Ο γερμανός προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Τόμας Τούχελ, τόνισε ότι ο Λιονέλ Μέσι θα ήταν ευπρόσδεκτος στο γαλλικό σύλλογο αν αποφάσιζε ποτέ να φύγει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν αναμένει αποχώρηση του Αργεντινού από τον ισπανικό σύλλογο.

Ο 33χρονος Μέσι, ο οποίος έφτασε στην Μπαρτσελόνα σε ηλικία 13 ετών και σημείωσε 634 γκολ για το σύλλογο σε 730 παιχνίδια, έχοντας κατακτήσει 33 τρόπαια, εισέρχεται στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του.

Αναφορές στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για το μέλλον του στο σύλλογο ύστερα από μια απογοητευτική σεζόν, που κατέληξε στη συντριβή (8-2) στο Champions League από την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά αυτόν το μήνα.

«Είναι ευπρόσδεκτος. Ποιος προπονητής λέει όχι στον Μέσι;» είπε ο Τούχελ μετά την ήττα (1-0) από την Μπάγερν στον τελικό του Champions League, χθες στη Λισαβόνα.

«Νομίζω ότι ο Μέσι τελειώνει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Είναι ο… κύριος Μπαρτσελόνα».

Ο Tούχελ είπε ότι ο σύλλογος χρειάζεται περισσότερο βάθος, για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της νέας σεζόν.

«Χάσαμε πολλούς παίκτες αυτήν τη σεζόν και τώρα χάνουμε τους Τιάγκο Σίλβα και Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ» πρόσθεσε.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μεταγραφική περίοδο για να δώσουμε στην ομάδα περισσότερο βάθος. Πρέπει να χτίσουμε μια ισχυρή ομάδα. Αποφασίσαμε να μην μιλήσουμε για μεταγραφές σε αυτήν την περίοδο. Θα καθίσουμε να συζητήσουμε τις επόμενες μέρες».

Η σεζόν της Ligue 1 2019-20 στη Γαλλία ακυρώθηκε το Μάρτιο εν μέσω της πανδημίας και η νέα περίοδος ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο.