Ο αποκλεισμός της Λιόν από την Μπάγερν, στα ημιτελικά του Champions League έφερε ανακούφιση στον Ολυμπιακό που είδε να γλιτώνει έναν γύρο στα προκριματικά της διοργάνωσης για τη σεζόν 2020-21. Αυτό γιατί ενδεχόμενη κατάκτηση από τη Λιόν, θα έστελνε τους Πειραιώτες στον τρίτο προκριματικό γύρο ενώ τώρα θα παίξουν απ’ ευθείας στα πλέι οφ, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την ευρωπαϊκή τους παρουσία για την επόμενη χρονιά.

Στον αποψινό τελικό του Europa League, ανάμεσα σε Σεβίλλη και Ίντερ, ο Ολυμπιακός έχει και πάλι προτίμηση ώστε να γίνει λίγο πιο εύκολο το ευρωπαϊκό του έργο, αν και το διακύβευμα αυτή τη φορά είναι λιγότερο σημαντικό. Και αφορά την κλήρωση του στους ομίλους του Champions League εφόσον προκριθεί.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα είναι οριστικά στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας, στο ίδιο που βρίσκεται και η Ίντερ αυτή τη στιγμή, ενώ η Σεβίλλη είναι στο β’ γκρουπ. Τι αλλάζει ενδεχόμενη κατάκτηση της Σεβίλλης; Θα κρατήσει τους Ιταλούς στο ίδιο γκρουπ με τον Ολυμπιακό και άρα δεν θα μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο, με τους «ερυθρόλευκους» να αποφεύγουν έτσι μια πολύ δυνατή ομάδα.

Αντίθετα, αν οι «νερατζούρι» πάρουν σήμερα το τρόπαιο, θα πάνε στο α΄ γκρουπ ως κάτοχοι του Europa League κι έτσι θα μπορούν να κληρωθούν με τον Ολυμπιακό. Αν το πάρει η Σεβίλλη, δεν αλλάζει κάτι καθώς θα είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού είτε έτσι είτε αλλιώς.

Τα γκρουπ αν το πάρει η Σεβίλλη

Α’: Σεβίλη, Ρεάλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί Σ.Ζ., Ζενίτ, Πόρτο.

Β’: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Mάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Μπενφίκα.

Γ’: Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ, Λειψία, Ίντερ, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Σέλτικ (δεν μπορούν να κληρωθούν με Ολυμπιακό).

Δ’: Αταλάντα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μαρσέιγ, Μπριζ, Γκλάντμπαχ, Μπασακσεχίρ, Ρεν.

Τα γκρουπ αν το πάρει η Ίντερ

Α’: Ίντερ, Ρεάλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί Σ.Ζ., Ζενίτ, Πόρτο.

Β’: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ντόρτμουντ, Τσέλσι.

Γ’: Μπενφίκα, Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ, Λειψία, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Σέλτικ (δεν μπορούν να κληρωθούν με Ολυμπιακό).

Δ’: Αταλάντα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μαρσέιγ, Μπριζ, Γκλάντμπαχ, Μπασακσεχίρ, Ρεν.