«Κατανοούμε ότι το σημερινό κυβερνητικό αλαλούμ με την αρμόδια υπουργό Παιδείας να ζητάει από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι τις μάσκες την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλει δωρεάν διάθεσή τους, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ας τα βρουν μεταξύ τους», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γελοιότητα

Η Κουμουνδούρου σχολίασε μάλιστα την ανακοίνωση της ΝΔ λέγοντας ότι «να φτάνει όμως η κυβέρνηση, που μέχρι πριν λίγες ώρες επιχειρηματολογούσε κατά της δωρεάν προμήθειάς τους, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση μάσκας ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας».

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: άνοιγμα των σχολείων με ενίσχυση των υποδομών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν μάσκες για όλους και μικρότερα τμήματα – όχι 25 μαθητές ανά τάξη, δηλαδή περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, εν μέσω πανδημίας», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση αυτή που με τις απίστευτες παλινωδίες της δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες και δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας. Το είδαμε στον τουρισμό, το βλέπουμε στην εκπαίδευση. Μια κυβέρνηση του «πάμε και βλέπουμε», μια κυβέρνηση του «είπα-ξείπα», μια κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση», συνεχίζει η Κουμουνδούρου και καταλήγει: «Οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καλύψουν το μπάχαλο και τα αλλεπάλληλα αδειάσματα μεταξύ των υπουργών του».

Καθαρή θέση

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ η οποία καλούσε το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία και το άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε σήμερα τι σημαίνει κοινωνική πολιτική στην πράξη (δωρεάν μάσκες και εμβόλιο σε όλους τους πολίτες) κόντρα σε μια ανέξοδη, φλύαρη και ουσιαστικά ανύπαρκτη «κοινωνική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ που εξαντλείται στην αντιπολιτευτική αμηχανία των fake news.

Η εικόνα πλέον είναι καθαρή σε όλους και η κοινωνία καταλαβαίνει τι σημαίνει να κυβερνά μια σοβαρή, υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση, νιώθοντας τυχερή που δεν θα χρειαστεί να μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν ο κοροναϊός αποτελούσε «στραβή» προηγούμενης «βάρδιας» και αντιμετωπιζόταν με πρωτόκολλα made by Καρανίκας» ανέφερε το Μοσχάτο.

«Περιμένουμε ακόμα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την χρήση της μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων. Θα συνταχθεί ανοιχτά και καθαρά με την επιστημονική κοινότητα και την κοινή λογική ή θα συνεχίσει να φλερτάρει με τις πάσης φύσεως κηραλοιφές πίσω από τη μάσκα της διεύρυνσης στο προοδευτικό κέντρο;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.