Τέσσερα επιπλέον κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στον Εύοσμο μετά το συναγερμό που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης οπότε και βρέθηκε ότι έχουν μολυνθεί 22 άτομα.

Στον δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στους τρόφιμους και τους εργαζομένους του οίκου ευγηρίας, βρέθηκαν ακόμη τέσσερις θετικοί στον κοροναϊό.

Μιλώντας στο GRTimes ο υπεύθυνος του γηροκομείου, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, αναφέρει πως οι τέσσερις ηλικιωμένοι είχαν ήδη εμφανίσει συμπτώματα (πυρετό) και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σημειώνει μάλιστα πως έχουν ήπια συμπτωματολογία ενώ η γενικότερη εικόνα των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται είναι καλή.

Συνολικά, 26 άτομα έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κοροναϊό, εκ των οποίων οι 19 είναι τρόφιμοι του γηροκομείου και οι 7 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, Πέμπτη ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Άγγελος Βάσσιος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κοροναϊού στο γηροκομείο. Σε εξέλιξη είναι και έρευνα για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.