Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων, όπως έκανε γνωστό στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα στοιχεία για τον κορονοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό, είπε ο Στέλιος Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

Την Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, οι οποίες εισάγονται σήμερα στη Βουλή. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πριν λίγο, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό του Σαββατοκύριακου του Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει το Σάββατο και θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.