Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν την επόμενη, οι συμφωνίες Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αιγύπτου για τις ΑΟΖ ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αφού «και οι δύο πηγαίνουν την επόμενη εβδομάδα προς κύρωση».

Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει «και πάλι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» αύριο, κατά το έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για τη Λευκορωσία, ενώ στις 27 Αυγούστου αναμένεται και η ευρωπαϊκή λίστα των επιλογών για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Σχετικά με την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, η κ. Πελώνη ανέφερε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «η κατεύθυνση, όπως έχει δείξει η κυβέρνηση, είναι όπου εντοπίζονται εστίες ή ενδεχόμενο έξαρσης, να υπάρχουν παρεμβάσεις».

Η ίδια επισήμανε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι η επιβάρυνση είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» και χαρακτήρισε ως «στοίχημα» την επιστροφή των ταξιδιωτών. «Υπήρξε εφησυχασμός μετά το άνοιγμα» σημείωσε η ίδια, παρότι «όσο αυξάνονται οι μετακινήσεις είναι αναμενόμενο να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ακόμη πως «δεν ενοχοποιεί κανένας τους νέους» και υπενθύμισε ότι «χτυπάει καμπανάκι και ο ΠΟΥ για ασυμπτωματικούς 20-40 ετών». Η ίδια εστίασε και στο διεθνές κίνημα κατά της μάσκας, «ένα κίνημα fake news», εξηγώντας πως «ο ιός δεν είναι κάτι που ισχύει στο φαντασιακό, μπορεί να πλήξει ακόμη και νεότερους ανθρώπους».

«Κανένας δεν είναι άτρωτος» περιέγραψε η κ. Πελώνη και τόνισε ότι «η κυβέρνηση, όπου χρειάζεται, θα λάβει μέτρα».