Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

Στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική Εξοχική κατοικία στο Τρόοδος. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η στενή συνεργασία, καθώς και ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδια, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος Ν. Δένδια είχε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Συντονισμός

«Έγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδος και Κύπρου στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας», επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

Διευρυμένες συνομιλίες

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, στην Προεδρική Εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, όπου αυτήν την ώρα οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας παρακάθονται σε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών είναι ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε όλα τα επίπεδα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Πηγή ΑΜΠΕ