Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Κυψέλη ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί ανασύρθηκαν από το διαμέρισμα ο 90χρονος και η 86 ετών σύζυγος του. Γείτονες κάνουν λόγο για ζευγάρι ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα.

Τα πτώματα θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς, που έχει τεθεί υπό έλεγχο, διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Λάμπρης, υποστράτηγος συντονιστής επιχειρήσεων πυροσβεστικής Αττικής, από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Δύο από αυτούς έχουν εγκαύματα και ένας ορθοπεδικά προβλήματα.

«Όταν έφτασαν οι πρώτες δυνάμεις στο διαμέρισμα υπήρχε πολύ μεγάλη φωτιά, ήταν έντονο το φορτίο. Έγιναν προσπάθειες για απεγκλωβισμό των ενοίκων και μετά για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δυστυχώς βρήκαμε δύο απανθρακωμένους συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Λάμπρης και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα είχαμε και των τραυματισμό τριών πυροσβεστών».

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι: «Έχει καταστραφεί σχεδόν τελείως το διαμέρισμα, δεν μπορώ να σας πω περισσότερες λεπτομέρειες για την χωροταξική διαμόρφωση του σπιτιού. Οι δυσκολίες στην κατάσβεση ήταν μεγάλες. Καταρχήν ήταν έντονο το πυροθερμικό φορτίο. Η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και εδώ η πρόσβαση είναι δύσκολη αλλά αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε πολλά συμβάντα».