«Φρένο» στη διασπορά του ιού επιχειρούν να βάλουν οι Αρχές με την επιβολή νέων αυστηρών μέτρων προστασίας, ειδικά σε ταξιδιωτικούς προορισμούς. Στην Πάρο και την Αντίπαρο, οι επισκέπτες βρίσκονται απέναντι σε μια νέα πραγματικότητα, όπου οι μάσκες και τα αντισηπτικά είναι τα αξεσουάρ, ακόμη για την… περιορισμένη πλέον διασκέδαση.

Με μάσκες για μπάνιο

Με το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί να είναι αυξημένο, η μάσκα είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους. Οι μάσκες συνοδεύουν τους επισκέπτες και στη θάλασσα, ενώ έχει μπει και πλαφόν στα άτομα που μπορούν να κάθονται σε ένα τραπέζι.

Επισκέπτες του νησιού δηλώνουν πως περίμεναν να έρθουν στην Πάρο για την νυχτερινή ζωή, αλλά ο κοροναϊός τους άλλαξε τα σχέδια.

«Είναι κάπως ενοχλητικό, αλλά είναι εντάξει».

Όπως είναι φυσικό, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να εγκαταλείψουν το νησί μετά τα νέα έκτακτα μέτρα, φοβούμενοι μια όξυνση της κατάστασης.

Μάλιστα, προκειμένου να μπορέσει να φύγει το κύμα του κόσμου, υπήρχαν επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες.

Διασκέδαση μέχρι τα μεσάνυχτα

Μπαρ και εστιατόρια κλείνουν πλέον τα μεσάνυχτα μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Επιχειρηματίες του νησιού πλέον το πήραν απόφαση ότι έχασαν την χρονιά.

«Τα νέα μέτρα έχουν ισοπεδώσει το νησί και τους επιχειρηματίες».

Τα περιοριστικά μέτρα στη Πάρο και την Αντίπαρο θα ισχύσουν έως και τις 24 Αυγούστου.