Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ και τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή». Σε απόγνωση ένας επιχειρηματίας στο Ναύπλιο, βούτηξε στη θάλασσα μετά το πρόστιμο και το λουκέτο.

Συγκεκριμένα, 52.210 πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Αυγούστου στη χώρα, οι οποίες βρήκαν έξι παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 00:00 όπου επιβλήθηκε το πρόστιμο των 10.000 ευρώ στον κάθε επιχειρηματία, καθώς και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.

Τα απείθαρχα καταστήματα βρέθηκαν στην Κέρκυρα (δύο), στη Ζάκυνθο (ένα), στην Αλεξανδρούπολη (δύο) και στην Κρήτη (ένα).

Ναύπλιο: Επιχειρηματίας έπεσε στη θάλασσα

Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος αργά το βράδυ της Τετάρτης από την αστυνομία σε καφετέρια στην παραλία του Ναυπλίου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο έλεγχος διαπίστωσε παράβαση του αριθμού των ατόμων στο κατάστημα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί το κλείσιμο του καταστήματος και πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης σε μεγάλη ταραχή και σε μια κίνηση απόγνωσης πήδηξε στη θάλασσα μπροστά από το κατάστημά του και μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου.

Κεφαλονιά

Δύο άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο μετά την καταγγελία τουρίστα για μη τήρηση μέτρων σε ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά.

Στο ξενοδοχείο επιβλήθηκε και πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης τη πανδημίας του κοροναϊού.