Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται να είναι η κατάσταση στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς όπου από το πρωί της Πέμπτης έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από το αλβανικό έδαφος.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου που επικοινώνησε το GRTimes.gr, σχηματίζονται ουρές περίπου 3 χιλιομέτρων από την Αλβανική πλευρά προς την Ελληνική.

Σημειώνεται, ότι μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις και ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ίδια εικόνα επικρατεί από τις προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί, σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας που παραμένουν ανοιχτές ισχύει η απαγόρευση διέλευσης από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου πρόκειται να μπει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, καθώς θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα. Γι’ αυτό τον λόγω, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη με μεγάλη ροή οχημάτων τις τελευταίες μέρες και ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Ακόμα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο σημείο πραγματοποιεί ελέγχους.