Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες στην κεντρική Εύβοια λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου,  με πολλά σπίτια να έχουν ήδη πλημμυρίσει και το νερό να φτάνει σε κάποια σημεία το 1,5 μέτρο.

Συγκεκριμένα η καταιγίδα έχει προκαλέσει πλημμύρες σε σπίτια και δρόμους στις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά, Σταυρός και Κοντοδεσπότι.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Άρη Ραβανό και Νικήτα Κορωνάκη μίλησε ο Γιώργος Ψαθάς – δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, ο οποίος μετέφερε την κακή είδηση του πνιγμού της άτυχης γυναίκας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ψαθάς, «η κατοικία της ήταν ισόγεια, και βρισκόταν κοντά στο ποτάμι στην περιοχή Πολιτικά».

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια από την Πυροσβεστική. Από την αρχή ήταν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης μαζί μου. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι τα περισσότερα περιστατικά είναι ελεγχόμενα», πρόσθεσε ο κ. Ψαθάς.

Για βιβλική καταστροφή μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. «Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο 1 μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500».

«Είναι τεράστια τα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να μη χαθεί ανθρωπινή ζωή. Να μη βγει κανείς από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν από την ορμή του ποταμού. Δεν αποτυπώνεται σε εικόνα αυτή η καταστροφή, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 10 θα συνεχιστεί το φαινόμενο μας λένε» επισήμανε ο κ. Ψαθάς.

Εγκλωβισμένοι στο Μπούρτζι Ευβοίας

Η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και η Αστυνομία βρίσκονται υπ’ ατμόν, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών για απεγκλωβισμό.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Άρη Ραβανό και Νικήτα Κορωνάκη μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μεταφέροντας τις εξελίξεις στο θέμα.

«Η βροχόπτωση έχει υποχωρήσει και η στάθμη του νερού αρχίζει να κατεβαίνει. Ακόμα τα πράγματα είναι σοβαρά. Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να βγαίνουμε από τους κλειστούς χώρους που βρισκόμαστε. Έχουμε εγκλωβισμένους ανθρώπους. Δεν έχουμε σήμα για σοβαρό κίνδυνο. Πλησιάζουμε στα κρίσιμα σημεία, και ειδικά στο Μπούρτζι υπάρχει ειδική ομάδα με λέμβο. Αν το επιτρέψει ο καιρός θα σηκωθεί και ελικόπτερο για διασώσεις. Τα χωματουργικά τα δικά μας είναι ήδη εκεί. Ήδη έχουν γίνει πολλές διασώσεις», σημείωσε ο κ. Σπανός.

Έχει μπει στο νερό μέσα στα σπίτια

Με το MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» επικοινώνησε κάτοικος από το Μπούρτζι Ευβοίας, κάνοντας λόγο για μεγάλες καταστροφές.

Όπως αναφέρει, το νερό έχει φτάσει μέσα στα σπίτια ενώ δεν μπορούν να «πιάσουν» γραμμή με την πυροσβεστική ή την αστυνομία. «Δε λειτουργεί τίποτα, τα σταθερά είναι νεκρά» λέει η κάτοικος. «Δεν μπορούμε να φύγουμε, βάρκες χρειάζονται» αναφέρει, προσθέτοντας ότι τα αυτοκίνητά τους τα έχει παρασύρει ο χείμαρρος.